CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of je een menselijke bezoeker bent om zo spam-inzendingen te voorkomen.

Mediaplayer(s)

2 antwoorden [Laatste bericht]
mikezomaar
afbeelding van mikezomaar
Offline
Designer
Lid sinds: 6 feb 2011
Berichten:
Punten: 2708

Mediaplayers, voor mij de vervanger van mijn dvd-speler. Ik heb er zelf een paar en vroeg me af wie er nog meer een gebruikt en wat hun ervaringen zijn.

Zelf heb ik de volgende

Eminent EM7080, nu ongeveer anderhalfjaar in bezit gebruik.
Ik heb er een HD inzitten vol met films voor de kids. Daarom eigenlijk ook voor een player met HDD gekozen, PC hoeft dan niet aan te blijven staan om voor de kids een film af te kunnen spelen. (NAS heb ik (nog) niet) Speelt bijna alles af. Eigenlijk geen nadelen die ik zo 123 tegengekomen ben bij het door mij gewenste gebruikt. Enige is dat het design wat minder is in mijn ogen.

WD TV mini
Een keertje gekocht voor in de slaapkamer. Ergens een keer in een aanbieding gekocht onder de 30 euro. Geen netwerk e.d. Gebruik hervoor een exterene 2.5 schijf met een paar series/films erop die ik zo nu en dan ververs. Grootste nadeel, geen HD. Voordeel: Afstrandsbediening is klein, maar geweldig om te bedienen op het gevoel. Geen enkele van mijn andere spelers kan hier tegenop. Ook is dit de snelste speler welke ik tot nu toe bediend heb.

Mede8er Med400x mini
Vervanger van de WD TV mini omdat ik het gemis van full hd toch steeds meer ervaarde. Bovendien heeft deze een netwerkaansluiting hetgeen ook ontbrak op de WD. Gekocht op marktplaats afgelopen week voor 35 euro van iemand die er vanaf wou. Speelt alles af tot nu toe. Is wat trager dan de WD en ik mis wel het gebruikersgemak van de afstandsbediening van de WD, die van deze zit toch minder logisch in elkaar. Verder tot nu toe een top spelertje.       
    

Kaifa EP6000
Oorspronkelijk bedoeld als vervanger van de WD TV mini en om een beetje mee te experimenteren. Het betreft een Popcorn Hour kloon met dezelfde software. In mijn beleving is deze te traag en is de afstandsbediening veel te uitgebreid.  Software zou gelijk zijn aan de Popcorn en de GUI ziet er hetzelfde uit. GUI bevalt met echt niet bij dit ding, geeft me dan maar een van de andere spelers.  Nadeel is ook het felle standby lampje dat altijd blijft branden zodat je de speler altijd nog met de handmatige knop helemaal uit moet zetten om geen totaal rode gloed door de hele ruimte meer te hebben in de nacht.

nok
afbeelding van nok
Offline
Designer
Lid sinds: 13 feb 2011
Berichten:
Punten: 2464

Ik heb thuis de TViX 6600N staan.

http://www.tvix.co.kr/eng/products/HDM6600.aspx

Toen ik opzoek was naar een goede madiaplayer heb ik deze op advies van een collega gekocht, hij gaf aan dat dit een van de betere was.

Wel aan de duurdere kant, maar absoluut een top apparaat.
Ik heb er destijds (vorig jaar) een 2TB harddisk van Samsung in gezet, zo'n extra stille ECO disk.

Op dit moment zoek ik nog iets simpels voor in de slaapkamer.
Liefst met de mogelijkheid om via het netwerk te streamen vanaf mijn TVIX.

CXD
afbeelding van CXD
Offline
Erelid
Designer
Retailer
Lid sinds: 7 feb 2011
Berichten:
Punten: 7500

Ik zelf heb een PC (Mediacenter) met volgende specs aan mijn tv beneden hangen
Q6600 - 4 gig DDR3 - 750GIG HD - en als ik me niet vergis 5700 serie ATI kaart erin en WIN 7 PRO erop.

Deze speeld alles af.. maar vind hem te groot.. ben opzoek naar een compacte mediaplayer.
Maar op de een of andere manier durf ik de overstap niet te maken en ben ik bang dat ik het PC systeem toch ga missen.