CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of je een menselijke bezoeker bent om zo spam-inzendingen te voorkomen.

Grafische kaart

3 antwoorden [Laatste bericht]
mikezomaar
afbeelding van mikezomaar
Offline
Designer
Lid sinds: 6 feb 2011
Berichten:
Punten: 2708

Heb een PCtje overgenomen ter vervanging van deze oude bak. Zit er alleen over te twijfelen of ik er nog een grafische kaart in moet zetten. Wat zijn jullie ervaringen, heeft een grafische kaart veel nut bij PS CS5. Ik game niet, dus daarvoor heb ik echt geen zware grafische kaart voor nodig en als het voor PS CS5 maar weinig oplevert, dan bespaar ik met liever het geld. Het is trouwens een i5 2500 op een Intel DH61BEB3 mobo wat ik gekocht heb.

Stringelax
afbeelding van Stringelax
Offline
Designer
Lid sinds: 12 feb 2011
Berichten:
Punten: 6333

Volgens mij heeft een (snellere) grafische kaart voor PS CS5 geen nut.
Voor fotobewerking enz. is een snelle processor belangrijk vanwege de bewerkingen.

mikezomaar
afbeelding van mikezomaar
Offline
Designer
Lid sinds: 6 feb 2011
Berichten:
Punten: 2708

Sinds CS4 gebruikt PS volgens mij de graka deels wel, vraag me alleen af op het merkbaar is en zo ja wanneer. Ik met gewoon dat deze PC (E6600 met 4GB) bij grotere PSDs er gewoon moeite mee heeft bepaalde filters/effecten snel uit te voeren.

Nixar
afbeelding van Nixar
Offline
Designer
Lid sinds: 22 mrt 2011
Berichten:
Punten: 1967

Klopt, de grafische kaart compenseert eventuele tekortkomingen van oa de processor en interne geheugen. Daarnaast zet Photoshop hem in om bepaalde renders, (plug-in) filters en effecten (sneller) uit te voeren. Maar meer snelheid wordt eerder nog bereikt door groter én sneller intern geheugen en daarnaast de processor. Daarentegen wordt de snelheid vaak weer geremd door de snelheid van de harde schijf. Maar ja een rappe en tevens grote SSD is niet voor iedereen weggelegd (voor mij niet in ieder geval smiley-frown)

Misschien was je hem zelf ook al tegengekomen, maar hier is een lijstje van Adobe van eerder dit jaar met door hun geteste kaarten. Er staat niet echt in wat je wel moet kopen, maar wel welke je beter niet kunt kopen. smiley-wink

http://kb2.adobe.com/cps/831/cpsid_83117.html